Vinyyliverhouksen ja -aitojen hoito-ohjeet

Vinyyliaitojen hoito-ohjeet

Onneksi olkoon, olet hankkinut itsellesi erittäin huoltohelpon materiaalin! Tässä kuitenkin muutama ohje sille varalle jos tuote likaantuu ja se kaipaa pesua. Muuta huoltoa eivät vinyylituotteet eivät kaipaa, pesu siis riittää.

Kuinka usein tuotteet pitäisi pestä?

Mitään tiettyä aikamäärettä ei ole vaan lähinnä se että onko tuote likaantunut vai ei. Likaantuminen riippuu paljon siitä minkälaisella paikalla tuotetta käytetään ja onko kasvillisuutta paljon ympärillä.

Vinyyliverhouksessa useimmiten pohjoisenpuolen seinä joudutaan pesemään noin 5-7 vuoden välein koska pohjoispuoli pysyy kosteampana ja aurinko ei sitä kuivata kuten muita seiniä ja useimmiten onkin että muut seinät eivät säännöllistä pesua kaipaakaan vaan vesisade huuhtelee pölyn yms. siitä pois.

Vinyyliaidoissa taasen suositellaan pesua esimerkiksi 3-4 vuoden välein ja silloin aita pysyy lähes uuden näköisenä kokoajan.

Mitä pesuaineita vinyylille voi käyttää?

Jossain tapauksissa pelkkä huuhtelu vedellä riittää tai kevyt seos astianpesuainetta, mutta jos lika on pinttyneempää niin esimerkiksi Pineline Tehopesu ja Tercol Kattopesuaine ovat hyviä. Eli pinta huuhdellaan ensin kevyesti painepesurilla ja sitten ruiskutetaan aine ja annetaan hetken vaikuttaa ja huuhdellaan taas uudestaan, voit käyttää kevyesti pesuharjaa pinttyneimmissä kohdissa. Tercolissa on se hyvä puoli että aine jää seinään vielä vaikuttamaan huuhtelun jälkeenkin ja jos kaikkialle ei yletä niin ilmankosteus ja vesisateet puhdistavat seinää itsessään vielä varsinaisen pesun jälkeenkin.

Miten toimitaan jos lika ei normaalia likaa vaan esimerkiksi öljytahroja, tervaa tms. ?

Vinyylipintoja voi puhdistaa myös mineraalitärpätillä mutta pinta täytyy huuhdella hyvin heti käytön jälkeen. Mikäli sinua askarruttaa voit kysyä meiltä ohjeita puhdistukseen.

Minkälaisia puhdistuskeinoja vinyyliin ei saa käyttää?

Esimerkiksi hankaavat ja hiovat pesukonstit saattavat vahingoittaa materiaalin UV-suojausta ja syövyttävät sekä tässä mainittua tehokkaammat puhdistusaineet. Kannattaa kysyä meiltä ennen
käyttöä tarkempia ohjeita. Esimerkiksi ihmesientä voi käyttää pieniin paikallisiin naarmuihin yms. mutta emme suosittele sen käyttämistä kuitenkaan suuremmassa mittakaavassa koko alaan ja ei se yleensä ole tarpeellistakaan.

Asennusohjeet

Asennusblogi
FAQ

Yhteystiedot

Paloluomantie 84, 61360 Mieto (toimisto)
Pikikuja 4, 61800 Kauhajoki (varasto)
Y-tunnus: 2321534-6
Tel: +358 40 5300955

Yrittäjät: Jukka Toivola, 040-5300955, Tom Craycroft, 0400-822556
Sähköposti: vinyylitalo@vinyylitalo.fi

Luotettava kumppani -logo
Korkein luottoluokitus AAA-logo

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Kirjeemme ilmestyy keskimäärin kerran kuussa. Voit perua uutiskirjeen milloin tahansa.