Paljonko vinyyliaita maksaa?

Vinyyliaidan hinta – mitä kannattaa ottaa huomioon?

Vinyyliaita vs. puuaita

Hinnaltaan vinyyliaita on samaa luokkaa kuin puuaitakin, joten vuosien varrella kertyvät säästöt ovat merkittäviä. Puuaita pitää maalata muutaman vuoden välein ja sen tekninen käyttöikä on 8-15 vuotta. Vinyyliaita vain pestään tarvittaessa ja se kestää käytännössä ikuisesti. Vinyyli ei vuosien varrella haalistu merkittävästi eikä kovetu, hilseile tai lohkeile.

Vinyyliaidalla saat pihapiirin viihtyisäksi vuosikymmeniksi eteenpäin. Aitaa ei tarvitse maalata vaan pelkkä pesu riittää huoltotoimeksi. Vinyylilauta on niin paljon puupaneelin näköinen, että sitä on vaikea erottaa perinteisestä puuverhoilusta vaikka se ei ole paksua lautaa vaan läpivärjattyä profiilia. Myös rakennuksen arvo ja viihtyisyys säilyy pitkään kun pihamaalla on tyylikäs ja ryhdikäs vinyyliaita.

Tuotesivuilla pääset laskemaan hinnat haluamallesi aitatyypille:

Asennusvaiheen kustannukset

Kauttamme saat ammattilaisen asentamaan aidat koko Suomen alueella. Käytämme valtuutettuja asennusliikkeitä, työllä on takuu ja saat siitä kotitalousvähennyksen. Alueesi jälleenmyyjä räätälöi asennuspaketin juuri sinulle sopivaksi, joko täysin avaimet käteen -toimituksena tai suppeampana jos esimerkiksi purkutyön haluaa tehdä itse.

Vinyyliaidan asennus on helppoa ja nopeaa ja onnistuu hyvin tee-se-itse henkilöltäkin – katso ohjeet vinyyliaitojen asentamiseen. Tolpat asennetaan joko maapiikeillä tai valamalla sekä jossain haastavissa maastoissa voidaan käyttää myös ruuvipaalua.

Kotitalousvähennys kannattaa hyödyntää

Vähennys lasketaan arvonlisäverollisesta hinnasta. Vähennystä saa vain työn osuudesta, ei esimerkiksi materiaaleista. Vuonna 2023 voit vähentää kotitalousvähennyksenä 40 prosenttia ennakkoperintärekisteriin kuuluvalle yrittäjälle tai yritykselle maksamastasi työkorvauksesta tai 15 prosenttia maksamastasi palkasta sekä palkan sivukulut. 

Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuonna 2023 on 2 250 euroa vuodessa. Summa voi koostua pelkästään kotitalous-, remontti- tai tietotekniikkatöistä tai näistä kaikista. Vähennykseen liittyy vuotuinen 100 euron omavastuuosuus.

Vuonna 2023 maksimivähennyksen eli 2 250 euron vähennyksen saat, jos yritykseltä ostamissasi palveluissa työn osuus on yhteensä 5 875 euroa [(5 875 x 40 %) – 100) = 2 250 euroa].

Puolisoille vähennys myönnetään siten, kun he ovat sitä pyytäneet. Jos 2 250 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa pyytää vain toiselle puolisolle. Näin omavastuu tulee vähennetyksi vain kertaalleen. Jos vähennykseksi vaadittu määrä ylittää maksimin, viranomainen vähentää vähentämättä jääneen määrän toisen puolison veroista automaattisesti. Puolisot voivat saada yhteensä 4 500 euron vähennykset. Jos veroja on vain toisella, vähennys voidaan tehdä sen veroista, jolla niitä on.

Kysy lisää kotitalousvähennyksestä edustajaltasi tai vero.fi nettisivuilta.

Asennusohjeet

Asennusblogi
FAQ

Yhteystiedot

Paloluomantie 84, 61360 Mieto (toimisto)
Pikikuja 4, 61800 Kauhajoki (varasto)
Y-tunnus: 2321534-6
Tel: +358 40 5300955

Yrittäjät: Jukka Toivola, 040-5300955, Tom Craycroft, 0400-822556
Sähköposti: vinyylitalo@vinyylitalo.fi

Luotettava kumppani -logo

Liity uutiskirjeen tilaajaksi

Kirjeemme ilmestyy keskimäärin kerran kuussa. Voit perua uutiskirjeen milloin tahansa.